skip to Main Content

Gebruik Thermo inkt voor een opvallende actie

Als u uw labels en verpakkingen een bijzondere, fraaie en decoratieve uitstraling wenst mee te geven, overweeg dan eens thermo inkt te gebruiken. Naast het verfraaiende schoonheidsaspect kan thermo inkt ook om functionele redenen worden toegepast. Handig om te weten is in ieder geval dat deze bijzondere inktsoort verandert van kleur bij bepaalde temperaturen, warmte of kou. Met deze speciale manier van decoratie kunt u uw boodschap extra goed zichtbaar maken. Zo valt u gegarandeerd op en wekken uw producten zonder twijfel de nodige interesse. Geef bijvoorbeeld een bepaalde gebruikstemperatuur aan een specifiek product zoals een warme drank. Bij sommige soorten thermo inkt kan de kleur zelfs weer terug veranderen. U kunt er ook voor kiezen om een bepaalde kleur te laten staan. Onze specialisten van Screen-It vertellen u graag meer over de vele mogelijke toepassingen van Thermo Inkt. Neem contact op of lees verder voor meer informatie.

Wat is thermo inkt?

Thermo inkt is een speciale inkt die reageert op de temperatuur en schommelingen daarin. Door deze temperatuurwisselingen verschijnen of verdwijnen bepaalde teksten of afbeeldingen op of van uw product. Bij deze techniek zijn vele variaties mogelijk en denkbaar. Sommige soorten thermo inkt worden transparant (onzichtbaar) bij kamertemperatuur. Andere soorten inkt worden juist zichtbaar bij een bepaalde temperatuur, bijvoorbeeld in de koelkast of vriezer. Daarnaast is thermo inkt in een heleboel kleuren verkrijgbaar.

Hoe werkt het thermo inkt?

Zoals gezegd is de werking van thermo inkt grotendeels gebaseerd op temperatuurswisselingen. Doorgaans zijn toepassingen mogelijk bij temperaturen van minimaal -10 graden en maximaal 65 graden Celsius. Wrijf over je product en de aangebrachte thermo inkt of pak het drukwerk tussen duim en wijsvinger en je boodschap is vrijwel direct zichtbaar. Na enige tijd is het vlak waarop u de inkt had verwerkt weer onzichtbaar. Bij een temperatuur van 25 graden zal de inkt standaard van dekkend zwart (of kleur) in volledig transparant veranderen.

thermisch gevoelige inkt
De warmte van de vingers maakt het bericht zichtbaar
thermo inkt
Handwarmte maakt het bericht zichtbaar

Graag meer weten over onze diensten?

Neem dan nu nog contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Thermo Inkt

Advies en aanleverspecificaties

Of het nu gaat om een mok of professioneel drukwerk, er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor zowel thermo inkt als zonlichtgevoelige inkt. Welk thermoproduct u ook kiest voor uw drukwerk, er moet voldaan worden aan bepaalde minimumeisen. Heeft u bijvoorbeeld een groter of kleiner formaat in gedachte? Of prefereert u uw bestand in een ander formaat aan te leveren dan PDF? Neem voor de zekerheid even contact met ons op, dan kunnen we in overleg bekijken wat haalbaar is. In beginsel gaan wij uit van de volgende voorwaarden:

  • Minimaal drukformaat: 32 x 46 cm
  • Kleine oplage: 21 x 14 cm
  • Maximaal drukformaat: 72 x 102 cm
  • Minimumgewicht: 115 gram
  • Bestanden in PDF-formaat
  • Let op! Niet alleen thermo kleuren dekken volledig. Vraag ons hiernaar.

Thermo inkt en meer bij Screen-It

Bij Screen-It beschikken wij over meer dan twintig jaar ervaring, een compleet aanbod aan diensten en een uitgebreide kennis van zaken. Bij Screen-It zit u dan ook goed als u een betrouwbare partner zoekt voor vele soorten van thermo drukwerkveredeling. Wij hebben behalve met thermo inkt ervaring met vele andere soorten inkt, en ook talrijke typen lak en verf. Daarnaast zijn wij experts op het gebied van gommeren en lamineren. Wilt u vervolgens het door u bestelde drukwerk thuis bezorgd hebben? Absoluut geen probleem! Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent. Neem dan ook gerust contact op voor meer informatie of voor een eventueel advies. Wij helpen u graag verder op weg naar uw favoriete toepassing op het gebied van thermo inkt of voor één van onze overige soorten drukwerkveredeling.

Interesse in drukwerk verfraaiing? Neem contact met ons op

Naast dat wij al jaren thermo inkt leveren, bieden wij ook een compleet aanbod aan andere producten. Wij beschikken al bij al over een zeer uitgebreid assortiment en geven u dan ook desgewenst altijd eerst advies. Bovendien leveren wij alleen hoogwaardige producten. U zit bij Screen-It altijd goed als u een betrouwbare partner zoekt voor alle soorten thermo drukwerkveredeling of andere, gerelateerde producten. Wilt u dat wij uw drukwerk thuisbezorgen? Laat ons simpelweg even uw exacte wensen weten. Bel ons via 0299-689944, stuur een e-mail naar info@screenit.nl of laat even een bericht achter via het contactformulier op onze website. Voor al uw vragen over thermo inkt en over al onze andere producten zijn wij via deze kanalen beschikbaar. Kortom: denk goed na over de door u gewenste toepassing op het gebied van thermo inkt en laat Screen-It uw wensen in vervulling doen gaan.

Back To Top