skip to Main Content

Kies voor scratch off inkt

Scratch off inkt is een populaire druktechniek voor verschillende krasacties die uw drukwerk verfraait. Winkels en bedrijven gebruiken dit voor bijvoorbeeld kortingskaarten of -acties. Ook worden hier loterijen mee gedaan en wordt dit ook wel gebruikt voor parkeerkaarten. Screen-It gebruikt deze zeefdruktechniek voor het verfraaien van aangeleverd drukwerk van klanten uit offset drukkerijen. Het ideale aan deze techniek is dat u een spannende verrassing creëert. Dankzij de kwalitatieve kraslaag is wat eronder staat absoluut niet zichtbaar! Bij ons bent u verzekerd van een stevige laag die goed blijft zitten, maar die tevens eenvoudig weg te krabben valt. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden met scratch off inkt voor op uw drukwerk.

Wat is scratch off?

Is de naam scratch off inkt u nog niet zo bekend? Er wordt ook wel eens gesproken over kras-inkt of rub-off inkt. Deze techniek is zeer interessant en effectief om uw drukwerk te verfraaien en de aandacht hiernaar toe te trekken. De kraslaag is gemaakt van een bepaalde soort inkt. U kunt uw drukwerk in plano-formaat bij ons aanleveren. Wij plaatsen vervolgens graag de kraslaag voor u erop. We kunnen uw drukwerk op aanvraag eventueel ook snijden naar het eindformaat. Onder het afkraslaagje zit vaak een interessante mededeling, verrassing of code. Kras het laagje weg met een munt of nagel en de boodschap wordt zichtbaar. Een aanverwante techniek is de toverinkt. Misschien kent u nog het effect van de inkt uit vroegere toverboekjes? Even wrijven met een zacht potlood en er verschijnt een beeld op de eerst nog blanco ondergrond.

Zo wordt scratch off inkt aangebracht

Het aanbrengen van scratch off inkt is zeer eenvoudig. Uiteraard wordt eerst de code, boodschap, prijs of het kortingspercentage gedrukt op een kaart of flyer. Daarna drukken we de scratch off laag in zilver, zwart of goud. Helemaal fijn is dat we deze laag vervolgens ook nog van andere kleuren, tekst of bijvoorbeeld waardepatronen kunnen voorzien. Door het weg te krassen laagje van een persoonlijke afbeelding te voorzien, realiseert u nog meer nieuwsgierigheid bij degenen die uw drukwerk in handen krijgen. Wij zorgen er tot slot voor dat de weg te krassen laag niet afgeeft of schade aan de ondergrond toebrengt. Kortom, onze scratch off inkt is van de beste kwaliteit en verfraait daarmee uw drukwerk.

Gebruik deze tips voor uw scratch off inkt

Al onze inkten dekken allemaal in opzicht 100% af. U kunt ook kiezen voor een extra bedrukking op de achterzijde of een zwaarder gramsgewicht. Op die manier kunnen we voor elk doeleinde een ideale scratch off inkt bedrukking realiseren. Gebruik deze tips voor een optimaal resultaat van uw verfraaide drukwerk:

 1. Laat de afbeelding onder de scratch off inkt drukken i.p.v. printen
 2. Gebruik voor deze ‘verrassing’ geen inkt die iets opdikt
 3. Print de achtergrond in een iets andere kleur mee voor gelijke hoogte
 4. Vermijd het gebruik van zeer contrasterende kleuren
 5. Zorg dat er maar aan één zijde scratch inkt hoeft te komen

Als u deze tips in acht neemt bij het ontwerpen van uw drukwerk, bent u verzekerd van een échte, kwalitatieve verrassing achter de scratch off laag.

Screen it
Drukwerk met onbeschadigde kraslaag
Screen it
Drukwerk met opengekrabde kaslaag

Ons advies

Scratch off en toverinkt zijn populaire en verfraaiende druktechnieken, waarvoor verschillende mogelijkheden zijn. Wilt u iets specifieks? Dan denken we graag met u mee. Wij gaan in ieder geval uit van de volgende minimumeisen:

 • Minimaal drukformaat 32 x 46 cm
 • Kleine oplage 21 x 14 cm
 • Maximaal drukformaat 72 x 102 cm
 • Minimum gewicht: 115 grs
 • Aanleveren bestanden in: pdf
 • Scratch off inkt is leverbaar in: goud, zilver en zwart

Heeft u een afwijkende opdracht voor ons klaarliggen? Geef dit dan aan ons door, dan zoeken wij een passende oplossing.

Graag meer weten over onze diensten?

Neem dan nu nog contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Scratch-off Inkt

Wij denken met u mee

Wilt u gaan voor scratch off inkt? Of heeft u interesse in toverinkt? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van het verfraaien van uw drukwerk en adviseren u graag. Dankzij meer dan 26 jaar ervaring, ons complete aanbod aan diensten en uitgebreide kennis kunnen we u helpen een optimaal resultaat te bereiken. We laten u graag voorbeelden van ons werk zien. Scratch off inkt wordt vaak gebruikt bij ondere andere:

 • Krasloten
 • Wenskaarten
 • Wedstrijdtickets
 • Parkeerkraskaarten
 • Promotionele acties

Vele offset drukkerijen werken tevreden met ons samen en wij zijn een van de meest innovatieve drukwerkveredelaars in het land. Kortom, uw drukwerk is bij ons in goede handen. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Schakel ons in voor scratch off inkt

Heeft u interesse in onze verfraaiing van uw drukwerk met scratch off inkt? Maak dan een afspraak met ons. Wij luisteren graag aandachtig naar uw wensen. Zo kunnen we u specifiek advies geven of u voorzien van vrijblijvende inspiratie. Laat ons vandaag nog weten wat uw wensen zijn voor uw drukwerk. U bereikt ons door te bellen naar 0299-689944 of stuur een mail naar info@screenit.nl. We denken graag met u mee over uw wensen en onze mogelijkheden in scratch off inkt voor op uw drukwerk.

Back To Top