skip to Main Content

Voelbare kwaliteit

Als uw doelgroep deels uit blinden of slechtzienden bestaat, dan is reliëflak een enorme verfraaiing van uw drukwerk. Reliëflak geeft aan de bedrukking een sterke, tastbare opdikking. Hiermee kunt u bijvoorbeeld brailleletters vormen of afbeeldingen. Dit laatste is ook leuk voor bijvoorbeeld commerciële doeleinden. Onze tastzin is een van de vijf zintuigen en met reliëflak kunt u op leuke wijze hiervan gebruikmaken. Er zijn enorm veel toepassingsmogelijkheden. Screen-It heeft hier jaren ervaring in en vertelt u hier graag meer over. Maak een afspraak met onze vakmensen en kom meer te weten over reliëflak.

Wat is reliëflak?

Reliëflak zorgt ervoor dat uw drukwerk nog net een beetje extra opvalt. Bovendien biedt het legio mogelijkheden. Zo kunt u bepaalde tekst, maar ook afbeeldingen of een logo, een stuk beter op laten vallen, door dit element ietwat te verdikken dankzij deze lak. Drukwerk dat veredeld wordt met reliëflak is indrukwekkender, opvallender, maar ook veiliger. Zo is het voor consumenten, en zeker voor blinden, direct duidelijk welke boodschap het meest belangrijk is. Daarom wordt deze lak door sommige drukkerijen ook wel braille lak genoemd. Deze speciale inkt heeft een uitmuntende opdikkendheid, waardoor het geschikt is voor brailletekst. Natuurlijk zijn andere toepassingen ook mogelijk.

Zo brengen we reliëflak aan

Reliëflak brengen we aan door middel van zeefdruk. Daardoor zijn ook combinaties met andere inktsoorten soms wel of juist niet mogelijk. Welke andere inktsoorten wij aanbieden? U bent bij ons aan het juiste adres voor onder andere glitter inkt, glow in the dark inkt, gravel inkt, aquarel inkt en scratch off inkt. Kiest u in elk geval voor de reliëflak? Dit is een blanke lak. Deze wordt als een lens op het drukwerk gelegd, zodat de onderliggende bedrukking nog beter opvalt. Hierdoor vormt deze inktlaag een zeer fraaie toevoeging op uw drukwerk. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken over al uw mogelijkheden? Maak dan een afspraak met ons. Wij tonen u graag enkele interessante voorbeelden. Ook lichten wij u graag in over welke effecten deze inkt teweeg kan brengen.

Screen it
Logo opdruk in reliëf
Screen it
Tekst reliëf opdruk

Ons advies

Reliëflak aanbrengen op uw drukwerk vraagt om een bepaalde aanpak en afwerking, gezien de dikte van de inkt. Daarvoor is een vakman nodig. Gelukkig bent u bij Screen-It aan het juiste adres. Onze specialisten zijn goed ervaren, zeer bekwaam en gaan uiterst vakkundig te werk. We adviseren u graag over de mogelijkheden, kleuren en toepassingen. Om het drukwerk goed van een reliëflak te voorzien, moet het aangeleverde bestand voldoen aan een aantal aanleverspecificaties. Hier staat precies uitgelegd hoe de bestanden aangeleverd moeten worden en aan welke voorwaarden ze moeten voldoen:

  • Minimaal drukformaat: 32 x 46 cm
  • Maximaal drukformaat: 72 x 102 cm
  • Minimum gewicht: 120 grs
  • Aanleveren bestanden in: pdf

Heeft u specifieke wensen als het gaat om reliëflak? Wilt u juist meer weten over onze werkwijze? Of wenst u informatie te ontvangen over hoe u de ene veredeling het beste kunt combineren met een andere? Wat uw vraag of verzoek ook is, neem in alle gevallen contact met ons op. We denken graag met u mee. Zo blijkt wellicht dat er toch meer mogelijk is dan u nu denkt, bovenstaande voorwaarden in ogenschouw nemend.

Graag meer weten over onze diensten?

Neem dan nu nog contact met ons op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Screen it

Kies om deze redenen voor Screen-It

Als u een voorkeur heeft voor maatwerk producten, dan raden wij u aan ons in te schakelen voor het verfraaien van uw drukwerk. Ook reliëflak brengen wij al meer dan 26 jaar aan op het drukwerk van offset drukkerijen en reclamebureaus. En daar houden onze diensten nog niet op. Zo zijn wij ook gespecialiseerd in het verwerken van onder andere glow in the dark inkt, scratch off inkt, glitter inkt, koelkast inkt en aquarel inkt. Ook combinaties hierin zijn mogelijk. Kortom, u hoeft niet meer verder te zoeken naar een extra partner die u helpt met uw drukwerk. Wilt u al onze mogelijkheden ontdekken? Wij zijn juist erg benieuwd naar uw wensen. Laten we met elkaar in gesprek gaan, zodat we deze aan elkaar kunnen koppelen. Maak een afspraak met ons, zodat wij straks uw folders, kaartjes of posters volledig naar uw wens van reliëflak kunnen voorzien.

Schakel ons in voor reliëflak

Screen-It is voor veel Nederlandse offset drukkerijen en reclamebureaus al een bewezen partner in verfraaiing van drukwerk door onder andere reliëflak. Deze samenwerking gaan we graag ook met u aan. Wij hebben passie voor het vak en zijn daardoor een van de meest innovatieve en gespecialiseerde veredelaars. U kunt bij ons terecht voor vele soorten lak en inkt, waaronder: geurinkt, thermo inkt, spot UV glans lak, all over lak, spot gommeren, schoolbord inkt en blacklight inkt. Dit alles heeft geresulteerd in vele geslaagde glossy omslagen, flyers en ansichtkaarten. Ook voor u gaan we graag aan de slag. U bereikt ons door te bellen naar 0299-689944 of stuur een e-mail naar info@screenit.nl. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over ons bedrijf of de mogelijkheden voor reliëflak om uw drukwerk mee te verfraaien.

Back To Top